Včerejší silný vítr poškodil střešní krytinu Plaveckého stadionu v Olomouci. Krytý bazén a sauna jsou proto uzavřené, dětské Aquacentrum Delfínek zůstává v provozu. Bazén by měl být veřejnosti znovu otevřen po provizorní opravě střechy nejpozději v pondělí.

K utržení krytiny na severní, návětrné straně střechy došlo ve středu v odpoledních hodinách vlivem silných poryvů větru. Uvolněnou krytinu následně zajistili profesionální hasiči. Nyní už probíhá prozatímní oprava a upevnění krytiny, současně se připravuje celková oprava střechy, kterou už vloni poškodilo krupobití.

Ve čtvrtek 6. února dopoledne na místě proběhla schůzka za účasti zástupců společnosti Olterm, radnice a stavebních techniků. „Ověřili jsme stav střechy, situace je momentálně pod kontrolou. Provozovatel ji řeší tak, aby mohl být co nejdříve obnoven provoz a současně samozřejmě zajištěna bezpečnost návštěvníků,“ uvedl náměstek primátora Matouš Pelikán.

Podle dnešní dohody bude plavecký stadion uzavřený pravděpodobně do konce tohoto týdne. Aktuální informace jsou na webu plaveckého stadionu.