Holický fotbalový stadion oživí nové listnaté stromy. Výtěžek z jejich výsadby pomůže financovat programy pomoci dětem. Háj Malého Noe je společným projektem fotbalového klubu 1. HFK Olomouc a Nadace Malý Noe.

Výsadba Háje Malého Noe proběhne 30. dubna letošního roku. Bude jej tvořit celkem 24 stromů včetně lip, javorů a okrasných sakur. Zaplatí je dárci, kteří se ještě stále mohou hlásit organizátorům. Dárci mohou být kromě fyzických osob i firmy, spolky, školy či různá sdružení.

„Patroni stromy zasadí do předem připravených jam. Předpokládáme, že společně s nimi na tuto akci přijdou také jejich děti nebo vnoučata. Všichni se pak budou moci mnoho let těšit z rostoucího stromy, sledovat jeho růst a pomáhat o něj pečovat,“ vysvětluje předseda představenstva 1. HFK Olomouc Miloslav Šmída. Ten zároveň zdůrazňuje, že háj pomůže zlepšit životní prostředí a zkrášlit městskou část Holice.

Veškeré vybrané peníze, které patroni organizátorům předají, pomohou financovat projekty pro děti. Všichni členové Nadace Malý Noe totiž pracují zadarmo a sto procent všech darů putuje na dobročinné účely.

Informace o možnosti vysadit si v Holici svůj strom získají zájemci u organizátorů akce.