Moravská filharmonie Olomouc ruší všechny plánované koncerty i všechny ostatní akce pro veřejnost v Redutě a Mozartově sále, a to až do odvolání. Opatření se týká všech koncertů bez výjimky. Za jednotlivě zakoupené vstupenky koncertů, které se do doby účinnosti tohoto opatření neuskuteční, bude vstupné vráceno v plné výši. Kompenzace za abonentní vstupenky bude vyčíslena poměrnou částí po odvolání mimořádných opatření podle konečného počtu zrušených koncertů. Nejbližší následující koncert řady P – Patriot, který je naplánovaný na čtvrtek 19. března, pak filharmonici odehrají pro širokou veřejnost prostřednictvím online přenosu přes web a YouTube kanál Moravské filharmonie Olomouc.

„Podařilo se nám najít a zorganizovat alternativu pro naše abonenty a fanoušky a nejbližší abonentní koncert odehrajeme. Operativně jsme sestavili profesionální tým zvukařů i kameramanů, kteří s námi pravidelně spolupracují na jiných projektech, a koncert Sólo pro Ladu a Viktorii z řady Patriot bude k vidění a poslechu v plánovaném termínu 19. března v 19 hodin živě formou online přenosu přes náš web a YouTube kanál,“ uvedl Jonáš Harman, ředitel Moravské filharmonie Olomouc, a dodal: „Moravská filharmonie je tu pro své posluchače i v této výjimečné situaci a my všichni zde věříme, že toto řešení bude v kontextu aktuálních okolností vítanou možností, jak si náš koncert klasické hudby s olomouckými talenty vychutnat.“

Aktuální kalendář a plán koncertů Moravské filharmonie Olomouc na nejbližší dny:
• 17. 3. koncert NR3 „Kouzlo dvojhlasu“: Zrušeno bez náhrady; vstupné se vrací v plné výši.
• 19. 3. koncert P4 „Patriot“ – Sólo pro Ladu a Viktorii: Zrušeno jako veřejný koncert v Redutě. Vstupné se vrací v plné výši. Koncert bude proveden jako veřejně přístupný formou online přenosu ve stejném termínu i čase.
• 26. 3. koncert A7 „Na jaře u vody“: Zrušeno bez náhrady; vstupné se vrací v plné výši.
• 27. 3. koncert R4 „Na jaře u vody“: Zrušeno bez náhrady; vstupné se vrací v plné výši.
• 29. 3. koncert NM3 – Nedělní matiné „Český Honza – písničky z pohádek“: Zrušeno bez náhrady; vstupné se vrací v plné výši.

O zrušení, popř. alternativním provedení dalších koncertů v měsíci dubnu bude Moravská filharmonie Olomouc včas informovat. Pro festival Dvořákova Olomouc zatím nejsou žádná omezení připravována.

Vstupné na zrušené koncerty a další akce pro veřejnost bude kompenzováno v tomto režimu:
• Peníze za vstupenky, které si posluchači zakoupili online přes web Moravské filharmonie Olomouc, budou vráceny automaticky na účet, ze kterého byly uhrazeny, a to bezprostředně po termínu zrušeného koncertu, nejpozději však do 30 dnů ode dne jeho plánovaného konání.

• Vstupenky, které byly zakoupeny v Informačním centru radnice, je možné vrátit bezprostředně po termínu zrušeného koncertu, nejpozději však do 30 dnů ode dne jeho plánovaného konání přímo v sídle Moravské filharmonie Olomouc na Horním náměstí (služební vchod se nachází v 1. patře v budově Horní nám 424/23 v těchto dnech a časech: Út, Čt a Pá 14.30 – 16.30, St a Pá 9 – 11 hodin).

• Kompenzace za abonentní vstupenky bude vyčíslena poměrnou částí po odvolání mimořádných opatření podle konečného počtu zrušených koncertů. Tato poměrná část bude abonentům vrácena bezhotovostně na účet v termínu od 4. do 31. května 2020. Ve stejném termínu si mohou ti abonenti, kteří své abonmá uhradili hotově či složenkou, vyzvednout poměrnou část vratky v sídle Moravské filharmonie Olomouc na Horním náměstí (služební vchod se nachází v 1. patře v budově Horní nám 424/23 v těchto dnech a časech: Út, Čt a Pá 14.30 – 16.30, St a Pá 9 – 11 hodin).

• Externí pořadatelé jiných akcí v Redutě a Mozartově sále řeší kompenzace ve vlastním režimu. Informace k tomu poskytnou přímo příslušní externí pořadatelé.
Případné dotazy k možnosti sledování koncertu online, nebo k vrácení vstupného u zrušených koncertů poskytne vedení Moravské filharmonie Olomouc na e-mailu info@mfo.cz nebo na telefonním čísle +420 585 206 520.

O dalším vývoji bude Moravská filharmonie Olomouc dále informovat na svém oficiálním webu (www.mfo.cz) a facebookovém profilu a prostřednictvím e-mailu u těch posluchačů, kteří na sebe zanechali e-mailový kontakt.