Dnes ráno odletěla skupina dětí z Baletního studia při Moravském divadle Olomouc na Mistrovství světa v Portugalsku. Na Dance World Cupu představí celkem sedm choreografií a dostanou možnost bojovat o vítězství s nejlepšími mladými tanečníky z celého světa.

Letošní světový šampionát se koná ve městě Braga. Děti z Baletního studia na akci doprovázejí jejich pedagogové a skvělí tanečníci známí z působení v Moravském divadle Olomouc Lukáš Cenek a Vadim Tsepelev.

„Dance World Cup je pro nás vyvrcholením celého roku, kdy jsme s dětmi trpělivě pracovali, učili je novým věcem a připravovali pro ně originální choreografie,“ říká ředitelka Baletního studia Jitka Weiermüllerová.

Baletní studio jede na akci reprezentovat nejen Moravské divadlo Olomouc, s nímž je spojeno, ale také Olomouc a Olomoucký kraj, které malé tanečníky dlouhodobě podporují.

Dance World Cup je světovou taneční soutěží pro amatéry ve věku od 4 do 25 let. Soutěží se na ní v různých tanečních žánrech: v klasickém baletu, moderním tanci, jazz dance, show dance, stepu, street dance/ hip hop, národním tanci a tanci se zpěvem. Své zástupce na akci vysílá celkem 55 zemí. Letos se koná od 28. června do 6. července.