Po mnoha letech, kdy Šternberku chyběl krytý bazén, se vodní plocha do města vrátí. Město nechá nové zařízení vyrůst v sousedství tamní nemocnice. Pozemky patří samosprávě, bazén na nich postaví společnost Strabag. Příslušné smlouvy podepsal v pondělí 7. října šternberský starosta Stanislav Orság.

Stavba bude zahrnovat víceúčelový bazén s plaveckou, rekreační, výukovou a dětskou částí včetně wellness. Součástí wellness jsou sauny, parní lázeň, odpočívárna a rovněž i venkovní ochlazovací terasa s ochlazovacím bazénem. Návštěvníci zařízení budu moci rovněž využít prostor k občerstvení.

krytý bazén

Novostavbu krytého bazénu bude tvořit třípodlažní objekt. Plavecký bazén má mít rozměr 25 x 12,6 metrů s 6 drahami, zároveň musí splňovat kritéria pro konání plaveckých závodů. Výcvikový bazén bude mít rozměr cca 10 x 6 metrů s hloubkou vody 0,9 – 1,1 metru. Zábavný bazén bude disponovat vodní plochou cca 113 metrů čtverečních a bude vybaven proudovým kanálem, houpacím zálivem, masážními tryskami, vodním chrličem, sedacími lavicemi a lůžky s vodní a vzduchovou masáží, chybět nebudou ani vířivky a je počítáno i s cca devadesátimetrovým toboganem. Stavba má být hotová nejpozději na konci srpna 2022.