Na nové místo budou od pondělí 12. října ve Fakultní nemocnici Olomouc nasměrováni pacienti, u nichž existuje podezření na onemocnění covid-19. Speciální izolovaná ambulance se však nepřesouvá nijak daleko. Namísto spojovací chodby mezi Oddělením urgentního příjmu (budova A) a Oční klinikou (budova E1) je ambulance umístěna hned naproti, ve vchodu do někdejší I. chirurgické kliniky v budově Franze Josefa (označená jako B). Zde se příchozím dostane instrukcí, jak dále konkrétně postupovat.

„K přestěhování specializované ambulance jsme se rozhodli vzhledem k aktuálnímu nárůstu počtu případů COVID-19, neboť naším prvořadým cílem je snížit riziko přenosu nákazy a chránit naše pacienty. Další důvod je logistický. Jednak tak uvolníme frekventovaný spojovací koridor mezi urgentem a oční klinikou, jednak naše uzavřené lůžkové oddělení pro COVID-19 pozitivní máme rovněž v budově Franze Josefa. Odpadají tak možné komplikace při transportu pacientů,“ vysvětluje ředitel FN Olomouc Roman Havlík.

Od 26. září platí plošný zákaz návštěv u hospitalizovaných pacientů na všech lůžkových odděleních Fakultní nemocnice Olomouc.

plánek