Ve středu 24. února se lidem z Olomoucka otevře výdejní místo sítě IKEA. Už od dnešního dne je možné si do něj objednávat zboží. Olomouckou výdejnu bude zásobovat obchodní dům IKEA v Brně. „Zákazníkům prostřednictvím nového výdejního místa v Olomouci nabízíme další možnost si vybrat, kde a kdy si chtějí nákupy vyzvednout. Obchodní domy IKEA zůstávají nadále klíčovou částí našeho podnikání. Jsou místem, kde naši zákazníci mohou čerpat inspiraci a setkávat s našimi odborníky, kteří jim pomohou s plánováním bydlení,” uvádí Richard Citnar, ředitel obchodního domu IKEA Brno.

Výdejní místo lidé najdou na adrese Holická 1237/32, tedy v areálu za olomouckým Baumaxem. Zákazník, který si zboží objedná na webu IKEA.cz a zvolí si službu Klikni a vyzvedni, má nově na výběr možnost vyzvednutí právě v Olomouci. Výdejní místo bude otevřeno tři dny v týdnu, ve středu a v pátek od 14 do 19 hodin a v sobotu od 9 do 14 hodin.

Ceny za službu jsou odstupňovány podle celkové hmotnosti zboží v objednávce. Začínají na 99 Kč pro objednávky do 15 kg a maximální cena za tuto službu je 699 Kč u objednávek, které přesahují 200 kg. Více informací najdete zde.

Provozovat výdejní místo bude logistická společnost HRAL. „Otevření výdejního místa v Olomouci vnímáme jako obrovský krok směrem k ještě větší spokojenosti zákazníků IKEA a jsme rádi, že zrovna my můžeme být klíčovým partnerem tohoto projektu. Hlavní práce, tedy naplnění očekávání zákazníků, je před námi a moc se na ni těšíme,” uvádí jednatel firmy Aleš Hrdina.

První z nových výdejních míst v Česku otevřela IKEA v červnu 2020 v Hradci Králové, pak následoval Liberec, Zlín a České Budějovice. „Naši zákazníci si nová výdejní místa rychle oblíbili. V návazností na poptávku jsme ihned navyšovali kapacity a rozšiřovali otvírací doby. Věříme, že výdejní místo v Olomouci bude minimálně stejně úspěšné. Společně s naším partnerem jsme případně připraveni otevírací dobu flexibilně upravovat,“ říká Tamara Soukalová z IKEA Česká republika.

V letošním roce plánuje IKEA otevřít další výdejní místa také v Plzeňském, Karlovarském a Ústeckém kraji.

Foto je jen ilustrační.