Pokud rádi nakupujete v tichu, můžete od pondělí 2. prosince využít akci olomouckého hypermarketu Globus. Každý den od 2. do 23. prosince v době nákupní špičky od 18. do 19. hodiny Globus ztichne.

„Hodina ticha je už tradičním pozdravem Globusu pro všechny naše zákazníky, kteří chtějí přípravu na vánoční svátky absolvovat ve větším klidu. Mnoho z nich si u nás večerní hodinku bez hudby oblíbilo. Je to současně i benefit pro naše kolegy na hypermarketech, kteří během své práce a vánoční nákupní špičky slyší hudbu celý den,“ řekla Rita Gabrielová, vedoucí korporátní komunikace Globus.

Nakupování bez hudby přivítalo mnoho zákazníků, ukázaly průzkumy z minulého a předminulého roku pro hypermarket Globus. Podle loňského průzkumu, který se ptal téměř tisícovky respondentů, může výraznější hudba vadit při nákupu třetině lidí. Pro 14 procent lidí pak je nepříjemné, když hudba v obchodě není přímo podle jich vkusu. V roce 2017 v první adventní víkend zavedly hypermarkety Globus zavedly hodinu ticha vůbec poprvé. Anketa mezi zákazníky tehdy vypověděla, že hodinku bez hudby většina z nich vítá.

Činnost rodinné společnosti Globus zahájil roku 1828 Franz Bruch otevřením obchodu s potravinami v sárském St. Wendelu. V současné době stojí v čele společnosti představitel již páté generace rodiny Bruchů – Thomas Bruch.

Na český trh vstoupil holding Globus v roce 1991 založením společnosti Globus Praha. První český hypermarket byl otevřen 4. listopadu 1996 v Brně – Ivanovicích. V současné době se na území České republiky nachází 15 hypermarketů. Hypermarkety disponují kompletní vlastní výrobou v řeznictví, úplnou pekárenskou produkcí včetně cukrářství a vlastními restauracemi a kavárnami. Vlastní výroby Globus vyrábějí více než 700 potravin, které jsou označeny Poctivá výroba Globus.

Globus ČR je držitelem několika ocenění Obchodník roku v kategorii „Prodejce potravin“, „Česká potravina“ nebo „Zlatý klas“. Více informací na www.globus.cz a na Facebooku.

Snímek je ilustrační.