Nejprve skladbu zahrál v březnu z věže radnice, aby povzbudil občany Uničova sevřeného koronavirovou karanténou. Pak ji zopakoval počátkem července na Velehradě na dobročinném Večeru lidí dobré vůle. Nyní uničovský starosta Radek Vincour vyráží se slavnou Večerkou do obcí na Olomoucku, Mohelnicku a Zábřežsku.

Radek Vincour letos usiluje o hlasy občanů ve volbách do Senátu za obvod 66 Olomouc–západ. Ke kandidatuře jej přiměl velký ohlas občanů na jeho práci starosty. Úspěšné působení v uničovské samosprávě podtrhlo i jeho nasazení během koronavirové krize, která v případě Uničova znamenala i dočasnou izolaci města od jeho okolí. Další respekt získal během nedávných povodní na Uničovsku. Radek Vincour chce být slyšet a vidět. Do obcí svého volebního obvodu proto hodlá vyrážet nejen se svým pozounem, ale podnikat další jízdy také v sedle bicyklu.

Vůbec první zastávkou jeho Večerkování se stane už tuto neděli 26. července Křížový vrch u Rudy. Radek Vincour se tam setká s občany v 18 hodin a pozve je i na opékání buřtů. Představí jim svoji vizi práce v horní komoře Parlamentu ČR a bude připraven na otevřenou debatu na jakékoliv téma. Ve 20 hodin pak poprvé zahraje Večerku. „Křížový vrch je kouzelné místo energie, beru jej jako ideální místo ke startu svého putování po obcích,“ dodává Radek Vincour. Večerkování hodlá zakončit před volbami ve „svém“ Uničově. Týdenní plán cest po regionu bude zveřejňovat na webu radekvincour.cz a Facebooku.

Třiapadesátiletý Radek Vincour kandiduje do Senátu za Občanskou demokratickou stranu. V současné době je starostou Uničova, předtím 20 let řídil tamní Městské kulturní zařízení. Je lídrem kapely Fofrovanka, manželem, trojnásobným otcem a dědečkem.