Rozcestník sociálních služeb příspěvkových organizací kraje spustilo v pondělí 14. září olomoucké hejtmanství. Nová webová služba propojuje internetové stránky poskytovatelů, filtruje je podle zaměření, druhu i místa působení. Zkrátka dělá všechno proto, aby se návštěvníci rychle zorientovali v širokém spektru sociálních služeb, které kraj nabízí. Informace jsou dostupné na DOMOVYOK.CZ.

„Rozcestník je určen pro širokou veřejnost – zájemce o sociální službu a jejich rodiny, terénní pracovníky nebo případně i pro uchazeče o zaměstnání v sociální oblasti. Jde o praktickou intuitivní platformu, kde se bez problému vyzná i počítačový laik,“ uvedl hejtman Ladislav Okleštěk.

Mezi další kroky modernizace webové prezentace krajských příspěvkových organizací patří také sjednocení internetových stránek, které mají nyní podobnou strukturu a navíc disponují virtuální prohlídkou zařízení. Díky tomu se každý na stránkách snadno zorientuje a může se do zařízení podívat z pohodlí domova, což je obzvláště v současné době výhoda.

„Rozcestník splňuje požadavky na přístupnost tak, aby si jej mohl zobrazit opravdu každý – nezávisle na zařízení, které k prohlížení webu využívá, nebo zdravotním handicapu,“ doplnil Pavel Podivínský z krajského odboru sociálních věcí.