Závodníci na sobotní ČEZ RunTour Olomouc udělali něco pro své zdraví a zároveň pro dobrou věc. Ti, kteří běželi se zapnutou aplikací EPP – Pomáhej pohybem, vydělali 50 tisíc pro olomoucký Dětský domov Šance. Peníze od Nadace ČEZ domov využije na zajištění prázdninových akcí pro děti.

Závodů v Olomouci se zúčastnilo přes 1500 běžců od nejmenších prcků až po osmdesátiletého seniora, který zvládl trať dlouhou 5000 metrů. Součástí vyhlášení nejlepších závodníků bylo i předání šeku na 50 tisíc korun, které účastníci závodu vyběhali v aplikaci EPP – Pomáhej pohybem.

„Současná ekonomická situace dolehla i na nás. Přestože ceny letí prudce nahoru, my stále hospodaříme s rozpočtem, který vznikl ještě vloni před krizí. Přesto se snažíme pro děti připravit prázdniny plné zážitků, takže se nám ty peníze budou opravdu hodit,“ poděkoval ředitel domova Dalibor Křepský, který několik dětí přivedl i na start závodu. „Je nás teď v domově jen pár, další už si užívají prázdniny. Jedna skupina poznává Prahu, další děti jsou na kolech na Šumavě,“ upřesnil ředitel, že pro děti neorganizuje prázdniny u moře, ale pobyty plné poznávání a sportu.